Algemene wedstrijd info turnen


Algemeen

Bij CSV Kwiek doen we met de dames elk jaar mee aan wedstrijden van de KNGU. Deze worden voor de jongere turnsters georganiseerd in rayon Zuid Oost Friesland, voor de oudere turnsters en voor de turners in de provincie. 

 

Voor de turnsters van de selectie is het verplicht om deel te nemen aan wedstrijden, voor de recreatieve turnsters en turners is het mogelijk om mee te doen, maar is het niet verplicht. Wanneer het tijd wordt om turnsters of turners op te geven voor wedstrijden krijgen de ouders een e-mail met een uitnodiging.

 

Voor de heren wordt er jaarlijks een wedstrijd georganiseerd door een andere vereniging.

 

Indeling turnsters / turners

Bij de dames zijn er verschillende leeftijdsindelingen. 

                                                                                                     

Dames

 

Seizoen 2023-2024

 

 

 

Onderbouw t/m 9 jaar                       Geb.: 2015, 2016, 2017             

 

Middenbouw 10 t/m 12 jaar              Geb.: 2012, 2013, 2014

 

Bovenbouw 13 jaar en ouder            Geb.: 2011 en eerder

 

 
   

 

   
         
 

 

 
 

 

Indeling wedstrijdgroepen

 

 

Wedstrijdgroep 3 (WG3)

Deze wedstrijd is voor middenbouw turnsters inde niveaus MB6 en MB7. WG3 heeft twee wedstrijden per seizoen, deze worden georganiseerd in rayon Zuid Oost Friesland. Dit is een teamwedstrijd. Over de twee wedstrijden wordt een klassement opgemaakt, per niveau stromen de beste vier teams door naar het Fries Kampioenschap. Ook wordt er over deze twee wedstrijden een individueel klassement opgemaakt. Per niveau stromen de beste acht turnsters door naar het FK.

 

Wedstrijdgroep 4 (WG4)

Deze wedstrijd is voor de bovenbouw, niveaus F, G en H. WG4 heeft twee wedstrijden per seizoen, deze worden georganiseerd in de provincie. Gezien het aantal deelnemers in deze wedstrijdgroep vindt deze wedstrijd plaats over twee dagen, op zaterdag en zondag. turnsters hebben hun wedstrijd op een van de twee dagen. Het is een individuele wedstrijd. Over de twee wedstrijden wordt een klassement opgemaakt, afhankelijk van het aantal deelnemers stromen er zes tot twaalf turnsters door naar het FK. Ook plaatsen de beste vier turnsters per toestel zich voor de toestelfinales.

 

Wedstrijdgroep 5 (WG5)

Deze wedstrijd is voor de middenbouw turnsters in de niveaus MB4 en MB5 en voor de bovenbouwturnsters in de niveaus C, D en E. WG5 heeft twee wedstrijden per seizoen, deze worden georganiseerd in de provincie. Gezien het aantal deelnemers in deze wedstrijdgroep vindt deze wedstrijd plaats over twee dagen, op zaterdag en zondag. turnsters hebben hun wedstrijd op een van de twee dagen. Voor de middenbouw is het een teamwedstrijd, voor de bovenbouw is het een individuele wedstrijd. Over de twee wedstrijden wordt een klassement opgemaakt, afhankelijk van het aantal deelnemers stromen er zes tot twaalf turnsters door naar het FK. Ook plaatsen de beste vier turnsters per toestel zich voor de toestelfinales.

 

Heren 

Elk jaar wordt er in Beetsterzwaag een wedstrijd georganiseerd voor de heren. Alle leeftijden kunnen hieraan meedoen.