Algemene wedstrijd info turnen


Algemeen

Bij CSV Kwiek doen we elk jaar mee aan wedstrijden van de KNGU. Deze worden voor de jongere turnsters georganiseerd in rayon Zuid Oost Friesland, voor de oudere turnsters en voor de turners in de provincie. 

Voor de recreatieve turnsters en turners is er een FUN-dag, deze wordt ook door het rayon Zuid Oost Friesland georganiseerd. Deze dag kent naast een wedstrijddeel ook een deel met spel.

 

Alle kinderen krijgen bij ons de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden. Voor de turnsters van de selectie is het verplicht om deel te nemen aan wedstrijden, voor de recreatieve turnsters en turners is het mogelijk om mee te doen, maar is het niet verplicht. Wanneer het tijd wordt om turnsters of turners op te geven voor wedstrijden krijgen de ouders een e-mail met een uitnodiging.

 

Er zijn erg veel niveaus en categorieën in het turnen, dit wordt verder uitgelegd op de pagina Oefenstof.

 

Indeling turnsters / turners

Bij de dames en heren zijn er verschillende leeftijdsindelingen. 

                                                                                                     

Dames

 

 

Heren

 

Voorgeschreven oefenstof

 

Voorgeschreven oefenstof

Pre-Instap 1

Geboren in 2014 / 2013

 

Benjamin

Geboren in 2011 / 2012

Pre-Instap 2

Geboren in 2012

 

Instap

Geboren in 2009 / 2010

Instap

Geboren in 2011

 

Pupil

Geboren in 2007 / 2008

Pupil 1

Geboren in 2010

 

 

 

Pupil 2

Geboren in 2009

 

 

 

Jeugd 1

Geboren in 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Keuze oefenstof

 

Voorgeschreven / Keuze oefenstof

Jeugd 2

Geboren in 2007

 

Jeugd

Geboren in 2006

Junior

Geboren in 2005 / 2006

 

Junior

Geboren in 2004 / 2005

Senior

Geboren in 2004 of eerder

 

 

 

 

 

 

Senior

Geboren in 2003 of eerder

 

Indeling wedstrijdgroepen

Wedstrijdgroep 1 (WG1)

Deze wedstrijd is voor de recreatieve turnsters en turners. Voor zowel dames als heren wordt hierbij de leeftijdsindeling van de dames aangehouden. De wedstrijd is voor de categorieën Pre-Instap 1 t/m Jeugd 1. Naast een wedstrijddeel kent deze wedstrijd ook een deel spel. WG1 heeft 1 wedstrijd per seizoen.

 

Wedstrijdgroep 2 (WG2)

Deze wedstrijd is voor de jongere turnsters in de categorieën Pre-Instap 1, Pre-Instap 2 en Instap. Pre-Instap 1 kan turnen in de niveaus D2, D4 en D5. Pre-Instap 2 kan turnen in de niveaus D1, D2, D4 en D5, de vloeroefening voor D1 is voor deze categorie niet op muziek. Instap kan turnen in de niveaus D2, D3 en D4. WG2 heeft 2 wedstrijden per seizoen, deze worden georganiseerd in rayon Zuid Oost Friesland. Er moet aan beide wedstrijden deelgenomen worden, over beide wedstrijden wordt dan een eindklassement opgemaakt en de besten mogen naar het Fries Kampioenschap.

 

Wedstrijdgroep 3 (WG3)

Deze wedstrijd is voor de oudere turnsters in de voorgeschreven oefenstof. De categorieën Pupil 1, Pupil 2 en Jeugd 1 kunnen turnen in de nieaus D2, D3 en D4. WG3 heeft 2 wedstrijden per seizoen, deze worden georganiseerd in rayon Zuid Oost Friesland. Er moet aan beide wedstrijden deelgenomen worden, over beide wedstrijden wordt dan een eindklassement opgemaakt en de besten mogen naar het Fries Kampioenschap.

 

Wedstrijdgroep 4 (WG4)

Deze wedstrijd is voor de voorgeschreven oefenstof D1 in de categorieën Instap t/m Jeugd 1 en het keuze niveau G voor Jeugd 2, Junior en Senior en het keuze niveau H voor Jeugd 2 en Junior. De D1 niveaus turnen hun vloeroefening op een vierkante vloer op muziek, vandaar dat ze bij de keuze niveaus zijn ingedeeld. WG4 heeft 2 wedstrijden per seizoen en de wedstrijden worden voor heel Friesland georganiseerd. Omdat er te veel deelnemers zijn om iedereen op 1 dag aan de beurt te laten komen zijn deze wedstrijden verdeeld over de zaterdag en de zondag. Over beide wedstrijden wordt er een eindklassement gemaakt voor de zaterdag en de zondag, waarbij de besten van elke dag naar het Fries Kampioenschap mogen.

 

Wedstrijdgroep 5 (WG5)

Deze wedstrijd is voor de voorgeschreven niveaus op Nationaal niveau en de keuze niveaus Jeugd 2 E en F, Junior D, E en F en Senior C, D, E en F. Dit zijn de hogere niveaus in het turnen. De vloeroefening (op muziek) wordt op verende vloer geturnd. WG5 heeft 2 wedstrijden per seizoen en de wedstrijden worden voor heel Friesland georganiseerd. Omdat er te veel deelnemers zijn om iedereen op 1 dag aan de beurt te laten komen zijn deze wedstrijden verdeeld over de zaterdag en de zondag. Over beide wedstrijden wordt er een eindklassement gemaakt voor de zaterdag en de zondag, waarbij de besten van elke dag naar het Fries Kampioenschap mogen.

 

Heren 17-21

Deze wedstrijd is voor de voorgeschreven oefenstof voor de heren in de niveaus 17 t/m 21 in de categorieën Benjamin t/m Senior. Deze wedstrijd wordt voor heel Friesland georganiseerd. Er zijn 2 wedstrijden per seizoen waarbij de turners zich kunnen plaatsen voor de Districtsfinale. Hier nemen de beste turners uit Groningen, Friesland en Drenthe het tegen elkaar op.