Friese Kampioenschappen

Op 25 mei was in Dokkum het FK voor wedstrijdgroep 5. Voor Kwiek kwamen Rosa, Mallika en Esther in actie.

Rosa begon in de categorie Instap N3. Zij begon op sprong, waar ze een keurige overslag en salto liet zien. Ook haar tweede toestel, brug, ging heel erg mooi en netjes. Als derde had ze het moeilijke toestel balk en hier zag ze erg tegenop. Maar ze wist op de balk te blijven en turnde een mooie oefening! Als laatste kwam vloer. Hier was ze even de weg kwijt, maar ze wist zich gelukkig goed te herpakken. Rosa eindigde helaas op de vervelende 4e plek. Dit is op een FK een erg mooie prestatie!

Mallika turnde in de categorie Junior E. Haar eerste toestel was balk en helaas viel ze hier af. Met een mooie vloeroefening wist ze zich te herpakken. Als derde toestel had ze sprong. Ze sprong een overslag met halve draai in en halve draai uit en die was erg goed, de jury beloonde dit met het 5e cijfer. Als laatste kwam brug. Dit ging beter dan verwacht en ook hier haalde ze een mooi cijfer. Ze eindigde als 8e.

Esther turnde in de categorie Jeugd F. Zij begon bij sprong. Deze was erg mooi en de juty beloonde dit met het hoogste cijfer! Ook brug turnde ze mooi door. Balk was helaas iets minder, ze viel er 2 keer af, wat veel punten kostte. Vloer ging weer keurig netjes en hier haalde ze meer punten dan verwacht. Ze eindigde op de 8e plek.

Op 29 juni zijn de toestel finales nog, in Drachten. Hier mogen Mallika, Esther (beide sprong), Yashila, T'haléyah (beide balk) en Alyanne (brug) nog gaan strijden voor een Friese titel.