Wedstrijden Nieuwehorne 24-3-2018

Vandaag was de 2e plaatsingswedstrijd voor Wedstrijdgroep 5 in Nieuwehorne. Voor Kwiek kwamen er 7 turnsters in actie. Mallika Guptar en Rosa Robben hebben zich geplaatst voor het Fries Kampioenschap!

In de eerste ronde kwam Rosa in actie in de categorie Instap N3. Ze begon op sprong. met een mooie overslag en een beheerste salto begin ze de wedstrijd erg goed. Bij brug turnde ze een vlotte oefening. Balk ging deze keer helaas iets minder dan vorige keer, waardoor ze hier wat punten liet liggen. Op vloer kwam ze weer helemaal terug en wist ze zelfs enkele onverwachte bonussen te turnen. Ze eindigde op de 5e plek. Met haar 3e plek op de eerste wedstrijd kwam ze over twee wedstrijden op de 4e plek uit,  die haar een plekje op het FK oplevert!

In de tweede ronde kwamen Emy (Senior F), Alyanne en Esther (beide Jeugd F) aan de beurt. Emy begon op balk, altijd een zenuwentoestel. Die zenuwen wist ze deze keer goed in bedwang te houden. Ze turnde een nette oefening en wist gelukkig op de balk te blijven. Het volgende toestel was vloer. Ook dit wist ze keurig uit te voeren. Sprong kostte deze keer iets meer moeite. Met een keurig 6e cijfer op brug sloot ze haar wedstrijd als 11e af. Alyanne en Esther begonnen bij sprong. Alyanne wist een hele mooie overslag te laten zien. Esther sprong een hele keurige half in/half uit waarmee ze het hoogste cijfer van de categorie wist te halen! Op brug turnde Alyanne mooi door, wat haar het 4e cijfer en plaatsing voor het FK Toestel opleverde. Esther wist een ook mooi door te turnen op brug. Op balk hadden de dames wat meer moeite, beide dames vielen er een keer af. Vloer ging gelukkig weer goed en zo sloten ze hun wedstrijd weer goed af. Esther eindigde op de 7e plek, Alyanne op de 8e plek.

In de laatste ronde kwamen T'haléyah (Senior D), Yashila en Mallika (beide Junior E) in actie. T'haléyah begin op sprong. Deze ging op zich netjes, maar wel iets minder dan ze zelf had gewild. Op brug viel ze bijna, maar wist ze met een snelle reactie dit te voorkomen en haar brugoefening goed af te ronden. Op balk testte ze deze keer een nieuw en moeilijker element. Dit ging erg goed en kreeg ook de waardering van de jury. Ze haalde op balk het 3e cijfer en een plek op het FK Toestel. Ook op vloer testte ze een nieuw element. Dit ging goed, maar had helaas nog wel wat wiebels in de uitvoering. Ze eindigde op de 5e plek.

Yashila en Mallika begonnen ook op sprong. Beide dames hadden hier in de training de laatste tijd wat moeite mee en ook met inspringen ging het nog niet helemaal goed. Op het moment dat het telde wisten beide dames gelukkig hele mooie sprongen te laten zien. Met het 4e cijfer op sprong heeft Mallika zich op dit toestel ook geplaatst voor het FK Toestel. Het volgende toestel was brug. Helaas ging bij Mallika een element fout waardoor ze van de brug viel. Met nog een poging kwam het gelukkig nog goed. Bij Yashila lukte alles in een keer en ze wist mooi door te turnen. Het derde toestel was balk. Hier hadden de dames wel wat zenuwen voor. Mallika testte hier een nieuwe opsprong. Deze lukte en dat gaf haar de rest van de oefening extra zelfvertrouwen. Ze turnde een hele strakke oefening. Ook Yashila zette een sterke en mooie oefening neer, waarbij ze net iets hoger scoorde dan Mallika. Met het 3e cijfer op balk heeft Yashila zich op dit toestel geplaatst voor het FK Toestel! Het laatste toestel was vloer. Beide dames turnden een stabiele oefening. Yashila eindigde helaas net buiten het podium op de 4e plaats. Mallika eindigde als 8e. Die 8e plaats was voor Mallika voldoende om zich te plaatsen voor het FK!

Het reguliere FK is op 25 mei in Dokkum, het FK Toestel is op 29 juni in Drachten. Bijna alle meiden mogen op een van deze wedstrijden gaan strijden om een Friese titel!
Rosa was onderste boven van!!
Rosa was onderste boven van!!