Wedstrijd Ureterp

In Ureterp waren ondertussen Silke, Gwendolin, Floor, Elize en Romy ook begonnen aan hun wedstrijd. De dames kwamen uit in de categorie Pupil 2 D2. Helaas was bij hun de wet van Murphy een beetje van toepassing. De dames begonnen op balk en hier mocht Elize het spits afbijten. De balk was haar niet goed gezind en ze viel eraf met de koprol. Vloer ging haar beter af en hier wist ze de maximale bonus te turnen. Sprong was een lastig onderdeel voor Elize, maar gelukkig wist ze beide keren een overslag uit te voeren en daarbij te blijven staan. Op het laatste toestel, brug, lukten alle elementen. Ze eindigde op de 14e plaats. Ook Floor had pech met de balk en wist er niet op te blijven met de koprol. Vloer ging een stuk beter. Helaas had ze ook bij sprong weer wat pech en kwam ze niet lekker uit. Bij brug ging het wel weer goed en daarmee sloot ze haar wedstrijd wel lekker af. Ze eindigde op de 16e plek. Gwendolin was de derde dame die in actie kwam. Zij was erg zenuwachtig en ook zij had hierdoor veel moeite met balk. De zenuwen speelden haar ook weer parten op vloer, al wist ook zij hier een aantal bonussen te turnen. Op sprong waren de zenuwen voorbij, ze liet twee hele mooie overslagen zien, waarmee ze op dit toestel het 6e cijfer haalde. Na een nette brugoefening eindigde ze op de 15e plek. Romy was vervolgens aan de beurt. Het leek wel of de balk probeerde iedereen eraf te gooien, want ook Romy ging ernaast met de koprol. Na een moeizame vloer wist zij zich bij sprong ook weer te herpakken. Ze voerde twee mooie overslagen uit. Ook haar brugoefening ging keurig en ze eindigde op de 13e plek. Als laatste in deze categorie was Silke aan de beurt. Haar verging het hetzelfde op balk, de koprol ging mis. Zij turnde wel weer een nette vloeroefening. Bij sprong voerde zij twee mooie overslagen uit, maar door een balansverstoring bij de landing verloor zij hier toch wat punten. Met een nette brugoefening eindigde ze uiteindelijk op de 12 plek.
In de volgende ronde kwamen Arina en Erin uit in de categorie Pupil 1 D2 en Rosalie in de categorie Jeugd D2.
Rosalie begon op balk, niet haar favoriete toestel. De oefening ging netjes, maar helaas ging ook zij er met de koprol af. Op vloer herpakte ze zich en turnde ze een keurige oefening. Sprong ging weer iets minder, ook zij verloor hier wat punten door een verkeerde landing. Als laatste turnde ze brug, deze oefening zag er erg netjes uit. Ze eindigde op de 18e plek. Arina en Erin begonnen ook op balk. Arina begon netjes aan haar balk, maar ook zij ging er naast met de koprol. Op vloer turnde ze erg netjes, maar omdat ze enkele onderdelen vergat verloor ze hier veel punten. Haar sprong ging echter weer geweldig goed! Met twee hele mooie zweefrollen haalde zij hier mooie cijfers. Met een nette brugoefening sloot ze de wedstrijd als 21e af. Erin turnde een superstrakke balkoefening en ze was de eerste van Kwiek die er met de koprol op wist te blijven! Helaas vergat ze een onderdeel, wat weer wat punten kostte. Vervolgens turnde ze ook een erg mooie vloeroefening. Sprong was deze dag haar beste onderdeel. Ze liet twee keer een mooie handstand plat zien en kreeg hier van de jury het vierde cijfer voor. Brug was ook ontzettend netjes waarmee ze uiteindelijk op de 10e plek eindigde. Als laatste kwam Jildou uit in de categorie Pupil 2 D4. Zij begon op vloer. Deze oefening voerde ze erg netjes uit. Het tweede toestel was sprong en hier liet ze twee mooie zweefrollen zien. Vervolgens kwam de brug, deze is wat lastig maar ging gelukkig wel erg goed. Als laatste toestel kwam de balk. Ze turnde een hele nette oefening. Met vier mooie oefeningen, maar een erg sterk en groot deelnemersveld eindigde ze op de 17e plek.

Voor deze dames is de tweede wedstrijd op 30 maart in de Steense in Wolvega.